top of page

2012 - JBC - 2e plaats tot 80kg C

2013 - JBC - 1e plaats tot 90kg C

2013 - JBC - BEST POSING AWARD

2013 - JBC - OVERALL TITEL  1e plaats

2013 - Open Rotterdamsche kampioenschappen - 2e plaats tot 90kg B

2013 - NL Kampioenschappen - 3e plaats tot 90kg A

2013 - Iron Man-maiden - 1e plaats tot 90kg B

2013 - Iron Man-maiden - BEST POSING AWARD

2013 - Painworld International open championship Luxembourg - 3e plaats tot 90kg A

2015 - NL Kampioenschappen - 5e plaats tot 90kg A

2015 - JB Grandprix - buiten top 6 tot 90kg A

2017 - NAC Mr Universe - gekwalificeerd atleet A

2017 - NAC Mr Universe - 6e plaats Class II

ABOUT ME

Hoi! ik ben Anthony Oosterlaag,
A-niveau bodybuilder, atleet, coach, personal trainer en grafisch ontwerper.

Op jonge leeftijd opgegroeid met klassieke helden als Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone (90's kid) met hun imposante fysieken en voorkomen. Ik was (en ben nog steeds) fan van bijna elke actie held van Marvell. De gespierde fysieken en sterke karakters hebben op vroege leeftijd de rode lijn in mijn leven en persoonlijkheid gegroefd.

Ik was nooit een meeloper en heb altijd mijn eigen ding op mijn eigen manier gedaan. Voor ik met fitness/bodybuilding verder ging heb ik 7jaar lang les en seminars gegeven in Extreme Martial Arts tricking, een artistieke acrobatische freestyle vorm van vechtsport. Ik woog op mijn 18e jaar dan ook 63kilo bij 1m77. 
Zoals mijn helden en inspiratiebronnen wilde ik nu toch wel eens een iets gespierder fysiek die bij mijn acrobatische vaardigheden pasten.

Zo ben ik dus begonnen met het kopen van Flex magazines (internet was toen nog in zijn eerste fase), volgen van trainschema's uit deze bladen en toch maar eens "Zo een shake proberen". Na 6 maanden dacht ik wel even een gespierd fysiek te kunnen creëren. Dat viel toch wel even tegen.. Na veel vallen en opstaan bleek dat alleen shakes en trainschemaatjes uit magazines niet voldoende waren.

Zodoende maar eens gaan verdiepen in het proces van spiergroei. Ik werd lid van een forum (toentertijd nog
dutchbodybuilding.com) en deed hier basis kennis op. Ik ging meer calorieën eten in de vorm van bruinbrood met pindakaas (1pot per dag), rijst met chickenwings (ja die gegrilde kant en klare van de jumbo haha), eieren en blikjes tonijn/makreel. Ik ging dan ook in een relatief korte tijd van 63kilo naar een kilo of 80 en kreeg zodoende een enorme boost in zowel motivatie als in de sport (al moest ik er absoluut niet aan denken om in zo'n 'stringetje' op een podium te staan.. (no way José!!)

Ik kwam na een aantal jaar zelf een beetje tot de conclusie dat er op een forum heel veel gepapegaaid werd (mensen die iets zomaar aannemen als waarheid omdat een ander dat zegt en dit vervolgens kopiëren plakken, ik zat inmiddels op het HBO (Sport, Gezondheid & Management) en vanuit de opleiding waar aangeleerd wordt gebruik te maken van valide wetenschappelijke artikelen, bronnen en methoden ben ik zodoende zelf meer gaan researchen, uitvoeren in de praktijk, evalueren en dit vervolgens aan gaan passen. Proberen is leren! Tegenwoordig staat het internet vol met wonder diëten en 'de beste trainmethoden', maar ik zeg hierop:"er bestaat geen beste manier". Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Je moet elementen gebruiken die toepasbaar zijn op JOUW situatie, lichaamscompositie en doelstellingen. Wat voor een ander werkt zegt absoluut niets over hoe het voor jou gaat werken. 

2011 was mijn omslag jaar, een hele close vriend en tevens wedstrijdbodybuilder motiveerde mij om toch het eens podium op te gaan. Na zo'n 8jaar al bezig te zijn met fitness/bodybuilding was ik eigenlijk altijd alleen maar bezig met 'groter en gespierder' worden. Maar je leert enorm veel door ook de facetten van het cutten (vetpercentage verlagen en spiermassa proberen te behouden) te doorlopen. Ik wilde mijzelf een echte bodybuilder kunnen noemen en aan mijzelf en aan hem (Phil) bewijzen dat ik het in mij had om dit tot het einde te kunnen volbrengen. Zogezegd zo gedaan! Als ik ergens voor ga is het ook 110%. Geen gecheat, geen gezeur, geen gemaar, knop om en gaan! Dit is wat ik wil, en dit is wat ik er voor moet doen.


 In maart 2011 stond ik op het podium. Ik begon te diëten op 98kg en stond uiteindelijk met 79,8kilo in de tot 80kilo klasse. 
Geen coach, niemand die mij verteld had hoe ik moest poseren, ik voelde mij niet direct op mijn plaats, maar was bere trots dat ik het door gezet had, in mijn eentje notabene met een shape waar ik met trots op terugkijk!
Mijn droogheid deed niet veel onder voor mijn hedendaagse conditionering (best sick eigenlijk zonder hulp)!

Door de foto's terug te zien kon ik niet geloven dat ik er zo uit kon zien als die mannen in de bladen. Motivatie was dan ook gelijk over 9000! Ik analyseerde mijn fysiek, wilde werken aan mijn zwakke punten en ging een samenwerking aan met Raymond Simon, wat in een half jaar resulteerde in een 1e plaats tot 90kilo, de OVERALL titel en best posing award op de eerste wedstrijd die ik weer deed (Julliëtte Bergmann cup 2013). De rest van mijn prestaties vindt je hierboven aan de pagina. Ik vloog weken op cloud nine, kreeg meer waardering voor mijn eigen fysiek en begon ook alle facetten leuker en leuker te vinden (verslaving kicks in)!

Vanaf dat moment heb ik de keuze gemaakt mijn leven in te richten met de focus op de bodybuilding levensstijl. Mensen kwamen naar mij toe voor hulp met trainen, voeding en heb velen met succes aan hun doelstelling weten te coachen. Het fijnste gevoel is niet eens winnen van wedstrijden voor mij, maar een inspiratie vormen voor anderen. Mensen blijer maken met hoe zij eruit zien en de dankbaarheid die ik ervoor terug krijg doet mij enorm goed. Inmiddels heb ik nu ruim 14jaar ervaring in de sport, met vallen en opstaan, praktische kennis, theoretische kennis en wedstrijdprestaties Anthletics opgericht waarbij ik van mijn hobbie en passie mijn werk heb kunnen maken. Iedere dag wakker worden met het gevoel van vrijheid en voldoening om anderen te kunnen helpen, motiveren en inspireren is meer dan wat ik ooit had gehoopt te kunnen bereiken.

Dit is mijn verhaal, hopelijk heeft het jou geïnspireerd om ervoor te gaan. Hard werk wordt namelijk altijd beloond!
Ook JIJ kunt het!
Het begint met een verlangen, een doel. Wat je nu nog nodig hebt is doorzettingsvermogen, motivatie, een plan en geduld.

Ik kan je natuurlijk helpen met dichter bij je doelstelling komen, mocht je mijn hulp willen stuur me dan een berichtje via de contact pagina en dan gaan we samen kijken naar een passend plan wat bij jou en jouw situatie past.

Om Nike te citeren:"JUST DO IT"

*Dank voor het nemen van de tijd om mijn verhaal te lezen.*

  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Follow me on:

bottom of page