top of page

Enercup MR Universe kwalificatie in the pocket!

Vandaag was dan D-day! De dag waar ik 8weken naar toe heb gewerkt. De doelstelling was om 85% wedstrijdklaar te zijn zodat ik (indien ik niet zou kwalificeren) nog 2-4weken door kon rippen naar een wedstrijd in Engeland om hier dan 100% te pieken. Bij selectie voor de Mr Universe zou ik vervolgens de volledige focus op deze voorbereiding leggen om hier dan 100% te zijn. Eerst vond de Enercup plaats (C wedstrijd) tot ongeveer 16.30. Vervolgens was er een uur pauze voordat daadwerkelijk de NAC A-selectie voor de mister Universe zou beginnen (poehhh wat een lange dag! Ik was er al vanaf 10uur smorgens!).

Na zo'n lange dag van weinig eten (paar happen rijst met rozijnen om het half uur) en niets drinken de hele dag gaat je shape nog wel eens wisselen, althans bij mij wel. 'S morgens bij wakker worden zie ik er altijd op mijn best uit.

Rond 19uur mochten we (12 atleten, eigenlijk 14 maar 2 waren weggegaan) dan eindelijk het podium op. Als eerste de routines. Vind ik geweldig om te doen. Ik besteed altijd veel werk aan een mooie routine. Op klassieke en artistieke wijze je fysiek presenteren. Heerlijk!

Wat een topklasse atleten stond ik mee op het podium zeg! Altijd wel een beetje een vorm van onzekerheid als je met zoveel goede atleten staat. Maarja het verleden heeft me vaak genoeg laten zien dat dat helemaal niets zegt, dus knop om, BEASTMODE ON! Vol trots daar staan, maak je groot en toon je beste kwaliteiten!

Ik werd als eerst met 5 anderen naar voren geroepen voor de kwartslagen en vergelijkingen, vervolgens de andere 6.

Nadat de vergelijkingen waren gedaan werden we terug backstage gestuurd om daar het jury overleg af te wachten. (Een lange 20minuten waren dat)

Toen moesten we alle 12 in een halve cirkel op het podium staan om zodoende af te wachten of je naar voren werd geroepen en dus bij de selectie voor team Holland zit. Tik..tak..tik..tak.. je hart die bonst, je bent volledig in gedachten aan het wachten of je naam geroepen wordt, en YES!! mijn naam werd als 4e van de uiteindelijk 6 naar voren geroepen! Mission accomplished!! Heerlijk gevoel als al die onzekerheden van je schouders afglijden en even volledig van het moment kan genieten! Euforisch is het juiste woord!

Zodra je backstage komt kan je dan eindelijk even wat lekkers eten! Hoppakee een graai in mijn tas met een stuk of 3 chocolade repen en huppateee een dikke lepel speculoos mn muil in! en zoooooo wat smaakt dat heerlijk!! Victory is sweet!

Vervolgens nog even met supporters staan kletsen, langzaam aan spulletjes bij elkaar pakken, nog even het vrouwtje bellen (die helaas er niet bij kon zijn) en met een aardige stack aan lekkers de auto in..richting huis (1,5uur rijden), om daar vervolgens me nog lekker vol te stauwen met alles waar ik maar zin in had!

Tot zover een korte samenvatting van deze dag, het is geluk! MR Universe kwalificatie in the pocket! Nu nog 9weken knallen! #lezgoooo

bottom of page